صعود به دماوند

سلام سلام چطورین بچه ها ؟ یه مدت خیلی طولانی نبودم ولی این نبودن من دلیل بر نرفتن به سفر نمیشه (:

اگه خیلی خلاصه بخوام بگم سه سال قبل فکر دماوند رفتن به سرم زد و من فقط واسه رسیدن بهش فکر میکردم اما هیچ وقت نشده بود که تصور کنم که یه روز برم دماوند و قله‌ی ۵۶۱۰ متری رو فتح کنم، دماوند مرتفع ترین قله ایران هست و صعود به دماوند برای کوهنوردان یک نشان افتخار محصوب میشه.

قله دماوند گره خورده با افسانه و داستان اساطیری ایران هست که یه جورایی نماد ایران قله دماوند هست و همون طور که میدونین عکسش هم روی پول ملی ایران چاپ شده.

از نظر جغرافیایی قله دماوند در قسمت مرکزی رشته کوه البرز در جنوب دریای خزر و بخش لاریجان شهرستان آمل هستش. قله دماوند به عنوان بلندترین قله آتشفشانی قاره آسیا انتخاب شده، همچنین به عنوان بلندترین قله در کوهستان های ایران و خاورمیانه محسوب می شه. و دارای ارتفاعی برابر با ۵ هزار متر است که همین مورد باعث رسیدن دمای قله دماوند در تابستان ها به صفر درجه و در زمستان ها به ۶۰ درجه زیر صفر هست. این کوه در سال ۱۳۸۷ به‌عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ثبت شده.

یکم از نظری فنی براتون تعریف کنم اینکه این قله سه جبهه یا مسیر برای صعود داره که ما جبهه شمالی و سخت ترین جبهه صعود به دماوند رو انتخاب کردیم.

تجهیزات و کوله من برای صعود به قله دماوند

مسیر های صعود به قله دماوند

جبهه شمالی

شروع این مسیر از روستای ناندل و قسمت شمالی کوه دماوند هست که در دشت چم بن آغاز می شه. در ابتدای این مسیر شیب ملایمی پیش رو داری که به جانپناه اول می رسی. سپس در نزدیکی یخچال دوبی سل به پناهگاه دوم خواهید رسید؛ پس از حرکت از این قسمت باید به سمت شمال شرق بروید و پس از عبور از صخره های آتشفشانی به مسیری خواهید رسید که از جبهه شمال شرق به این مسیر وصل می شه، سپس به قله میرسی و روی بام ایران حضور داری اینجا یکی از بهترین و وصف نشدنی ترین حس هایی هست که هر کسی میتونه داشته باشه. البته توجه داشته باشید که این مسیر نسبت به سایر مسیرها کمی سخت تر هست و دلیل سختی می تواند نبود آب در این منطقه باشد، یا باید آب به همراه خود داشته باشید تا برف ها را ذوب کرده و از آب آن ها استفاده کنید.

جبهه شمال شرفی

جبهه شمال شرقی نیز یکی دیگر از راه های صعود به قله دماوند است که نسبت به بقیه مسیرها طولانی تر و بلندتر هستت. که برای صعود از این جبهه، کوهنوردان دو مسیر متفاوت را پیشنهاد می کنند. روستای گزنه یا گزانه یکی از مسیرهایی است که از رودخانه تلخ رود عبور میکنه. گزینه دیگر نیز از طریق روستای ناندل امکان پذیر است. البته این دو مسیر در قسمتی به هم می رسند که به پناهگاه تخت فریدون معروف است و پس از آن برای ادامه مسیر مشخص و یکسانی پیش رو دارید. البته ممکن است این مسیر طولانی برایتان کسل کننده باشه. به همین دلیل برخی معتقدند برای کوتاه تر شدن مسیر از طریق روستان ناندل بروید و از این روستا می توانید یک نیسان اجاره کنید یا خودتان پیاده بروید که در صورت استفاده از نیسان حدودا ۴۵ دقیقه راه دارید تا به پایه صعود برسید که به گوسفندسرا یا گردنه سر معروف است و ارتفاعی حدودا ۲۸۷۰ متر دارد. اما اگر از گزنه بروید، این مسیر در امتداد تلخ رود قرار دارد که از میان مزارع مختلف می گذرد تا به چشمه آسپه می رسد. باید از بالای تپه ای در زیر قله منار به گوسفندسرا برسید و در ادامه پس از عبور از یک شیب تند به پناهگاه فریدون خواهید رسید. ادامه این مسیر به مسیر جبهه شمالی وصل می شود که با هم به قله می رسند.

جبهه جنوبی

این مسیر نیز یکی از راه های صعود به قله دماوند است. برای رفتن به جبهه غربی باید به جاده هراز و سمت پلور بروید و از آنجا وارد جاده سد لار شوید. پایه صعود این مسیر از پارکینگی در منطقه ورارو آغاز می شود که حدودا ۳۴۰۰ متر ارتفاع دارد. پس از رسیدن به این نقطه باید به سمت پناهگاه سیمرغ بروید. سپس مسیرتان را روی یال غربی ادامه دهید و از یخچال عبور کنید و در میان سنگلاخ و خاک های گوگردی به مسیرتان ادامه دهید. بر اساس نظریه کوهنوردان کاربلد شیب رسیدن به قله از این سمت بسیار زیاد است، اما همین قضیه باعث کوتاه تر شدن مسیر می شود. شما برای رسیدن به قله باید از این شیب تند و سنگلاخی به سمت قله حرکت کنید. از این مسیر تا پناهگاه سیمرغ حدود ۲ ساعت زمان لازم دارید و بعد از آن نیز به دلیل شیب و همچنین توانایی بدنی و چندین عوامل دیگر زمان رسیدن به قله متفاوت است.

نمایی از قله‎ی زیبای دماوند

تجربیات شخصی از صعود به قله دماوند

دماوند از بهترین تجربه های من بود و تصمیم بر این گرفتم که هر سال به این قله زیبا و مرتفع صعود داشته باشم.
شاید شما هم مثل من عاشق کوهنوردی هم باشید و بهتون بگم دماوند اصلا برای اولین تجربه کوهنوردی خوب نیست. حداقل در سه ماهه قبل از دماوند به ۳ قله بالای ۴۰۰۰ هزار متر باید تاکید میکنم باید صعود داشته باشید تا تجربه هم هوایی تجربه هوا زدگی رو داشته باشید و بدونید که اگر این اتفاق براتون افتاد باید چیکار کنین.

مشکلات زیادی ممکنه توی مسیر پیش بیاد واستون مثل هوازدگی که سریعا باید ارتفاع کم کنید و مسائل فنی و پزشکی مربوط به خودش رو طی کنید. حتما با گروه به این قله‌ی زیبا صعود کنید و بیمه و تجهیزات کامل فراموش نشه!

تجهیزات برای صعود به دماوند

  • کوله بزرگ ( حداقل ۶۰ لیتر) که تمامی وسایلتان جا شود
  • کوله کوچک یا کیف کمری (کوله حمل)
  • عصا( دوعدد)
  • عینک آفتابی
  • چادر کمپ مناسب فصل صعود
  • کیسه خواب مناسب (ترجیحا پر)
  • کفش مناسب  و ضد آب 
  • لباس گرم و کلاه نورگیر و دستکش مناسب (بسته به فصل صعود)
  • وسایل خوراک پزی فلزی و کتری و لیوان و ظروف غذا خوری ( بشقاب و قاشق و چنگال ) 
  • پیک نیک کوهنوردی (گاز اضافه)
  • وسایل کمکهای اولیه ( دارو و باند و چسب زخم )
  • هد لایت جهت حرکت شبانه  و روشنایی کمپ و باتری اضافی
  • پاوربانک، شارژر
  • زیرانداز ضد آب کیسه خواب و کمپ
  • مواد غذایی پر انرژی (مغز و آجیل)
  • آب حداقل هر نفر یک شل خانواده
  • و…

فراموش نکنید که تجهیزات تون کامل باشه تا صعود خوبی رو داشته باشید
برای چادر میتونین با دوستانتون مشترک بشید.

اگر سوالی در رابطه با دماوند و صعود هست من در خدمت تونم

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *